Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 33 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 33 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού
Η επίθεση έλαβε χώρα σε σχολείο της πόλης Αλ Μανσούρα, όπου διέμεναν άμαχοι πολίτες οι οποίοι είχαν εκτοπιστεί
Τουλάχιστον 33 νεκροί, καθώς και αρκετοί αγνοούμενοι, είναι ο απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε χθες (21/3) ο Διεθνής Συνασπισμός στη πόλη Αλ Μανσούρα της Συρίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, η επίθεση έλαβε χώρα σε σχολείο της πόλης, το οποίο χρησιμοποιούταν ως καταφύγιο για άμαχους πολίτες που είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω του Ισλαμικού Κράτους.
Μέχρι στιγμής μόνο δύο άτομα έχουν ανασυρθεί ζωντανά από τα συντρίμμια, ενώ οι τοπικοί φορείς εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί πολίτες εγκλωβισμένοι.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς ΗΠΑ (οι οποίες ηγούνται του Συνασπισμού) θεωρείται πιθανό ότι η εν λόγω επίθεση αποτελούσε μέλος της γενικότερη επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σήμερα (22/3) τα 68 κράτη που συμμετέχουν στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να πληροφορηθούν περισσότερα για το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Donald Trump το οποίο αφορά την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο Συνασπισμός είχε πραγματοποιήσει δύο ακόμα επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 27 πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 15 αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης