Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Πρωθυπουργός Ισραήλ): Οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα συνεχιστούν

Netanyahu (Πρωθυπουργός Ισραήλ): Οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα συνεχιστούν
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για τις προθέσεις της χώρας του
Σαφές μήνυμα προς τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin έστειλε σήμερα (22/3) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα συνεχίσουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Netanyahu κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν "εφόσον υπάρχει σκοπιμότητα από σε στρατιωτικά ζητήματα και θέματα πληροφοριών", ενώ πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο Putin για τις προθέσεις της χώρας του.
Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η ρωσική πλευρά επιμένει το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, γεγονός που αποτελεί επιθυμία του προέδρου της Συρίας, Bashar Assad.
Υπενθυμίζουμε ότι αφορμή για τις εν λόγω δηλώσεις αποτέλεσαν οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (17/3) ισραηλινά αεροσκάφη στη συριακή πόλη Παλμύρα, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της συριακής κυβέρνησης.
Μάλιστα, η συριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα από τα αεροσκάφη του Ισραήλ, γεγονός που το Τελ Αβίβ διαψεύδει.
"Την επόμενη φορά που μία συριακή συσκευή εναέριας άμυνας δράσει εναντίον των αεροσκαφών μας, θα την καταστρέψουμε", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης