Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Το Δουβλίνο είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά το Brexit

Έρευνα: Το Δουβλίνο είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά το Brexit
Στη δεύτερη θέση της κατάταξης των 15 πόλεων βρίσκεται το Άμστερνταμ, ενώ το βάθρο συμπληρώνει η Βαλέτα
Το Δουβλίνο είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της λονδρέζικης εταιρείας Movinga.
Το Λονδίνο είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο του μπλοκ, παρά τη μη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ συναλλαγών να εκκαθαρίζονται καθημερινά.
Ωστόσο, μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά ίσως αναγκάσει την πόλη να χάσει τον «τίτλο» της.
Από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 και μετά, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις επιδίδονται σε έναν άτυπο συναγωνισμό.
Μεταξύ αυτών, εκτός από τη Φρανκφούρτη, είναι το Παρίσι και το Δουβλίνο.
Πλέον έχουν εμφανιστεί και νέοι «μνηστήρες», όπως η Βαρσοβία, το Λουξεμβούργο και το Άμστερνταμ, πόλεις που υπόσχονται και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τις τράπεζες.
Οι κυβερνήσεις των όλων παραπάνω χωρών έχουν υποσχεθεί, μεταξύ άλλων, περικοπή φορολογικών συντελεστών για όσες εταιρείες διαλέξουν τη μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων από το Λονδίνο, αλλά και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.
Αν και η αγγλόφωνη Ιρλανδία έχει έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές παγκοσμίως, στο 52%, η πρωτεύουσά της υπερτερεί έναντι των κύριων ανταγωνιστών της (Φρανκφούρτη, Παρίσι, Λουξεμβούργο κλπ) σε ό,τι αφορά στο κόστος των ενοικίων.
Όπως φαίνεται και παρακάτω, στη δεύτερη θέση της κατάταξης των 15 πόλεων βρίσκεται το Άμστερνταμ, ενώ το βάθρο συμπληρώνει η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα.
Μερικές εκ των τραπεζών που εξετάζουν μετεγκατάσταση ορισμένων δραστηριοτήτων από τη βρετανική πρωτεύουσα στο Δουβλίνο είναι οι Standard Chartered, Barclays και Bank of America.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης