Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο δραστήρια στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης

Gentiloni: Η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο δραστήρια στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης
«Για τον λόγο αυτόν πρέπει να μπορέσει να αξιοποιήσει την παράδοση του κοινωνικού κράτους, που είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μοντέλου»
Στην παραδοχή πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο δραστήρια στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni.
«Για τον λόγο αυτόν πρέπει να μπορέσει να αξιοποιήσει την παράδοση του κοινωνικού κράτους, που είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μοντέλου.
Με κύριο στόχο την κοινωνική προστασία, την υπεράσπιση των πιο αδύναμων και την καταπολέμηση της φτώχειας», εξηγεί ο κεντροαριστερός πολιτικός, σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, με τίτλο «από την Ρώμη η νέα ώθηση στην Ευρώπη».
Σε ό,τι αφορά στην Επετειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στη Ρώμη, ο κ. Gentiloni τονίζει ότι «η ιστορική στιγμή που ζούμε επιβάλλει στους Ευρωπαίους να υπερασπισθούν τις κατακτήσεις τους.
Δεν πρέπει να απαρνηθούμε δεκαετίες που έφεραν ειρήνη και ευημερία».
Επίσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης σημειώνει ότι η συνάντηση «είναι μια ευκαιρία για να δώσουμε νέα ώθηση στο σχέδιό μας, με μεγαλύτερη ευελιξία». Εξηγεί επίσης ότι όσες χώρες το επιθυμούν, θα πρέπει να μπορούν να ενισχύσουν την συνεργασία τους, όπως προβλέπουν οι Συνθήκες, «χωρίς να αποκλείεται κανείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης