Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Εάν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανείς Ευρωπαίος δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια

tags :
Erdogan: Εάν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανείς Ευρωπαίος δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια
Καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Νέες απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, συντηρώντας το «πολεμικό» κλίμα με την ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Εάν η Ευρώπη συνεχίσει κατά αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια στους δρόμους.
Εμείς στην Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
H ΕΕ θα έπρεπε να μας ευχαριστεί» υποστήριξε μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, δηλώσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Omer Celik, ο οποίος αφού απείλησε με ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό, είπε ότι «η Τουρκία έσωσε την Ευρώπη από "ρατσιστικές" αντιδράσεις που απειλούν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στη μοίρα τους, αλλά μία συμφωνία αποτελείται από δύο μέρη και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της, το ίδιο θα κάνει και η άλλη.
Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν μηχανισμό που λειτουργεί από μέρους της Ε.Ε.» υπογράμμισε ο Celik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης