Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δε θα συμμετάσχει στο τείχος ΗΠΑ – Μεξικού η μεγαλύτερη κατασκευαστική της Ευρώπης

Δε θα συμμετάσχει στο τείχος ΗΠΑ – Μεξικού η μεγαλύτερη κατασκευαστική της Ευρώπης
Η Vinci κατασκεύασε τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου…
Η Vinci δε θα συμμετάσχει στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα ξεκαθάρισε σήμερα 22 Μαρτίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας.
«Πρέπει να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα της εταιρείας μας, ο πολιτισμός μας, ο τρόποι μας και οι ευαισθησίες μας.
Γι 'αυτούς τους λόγους, και όχι για μια κρίση αξιών στις Η.Π.Α., προτιμούμε να μην αγγίξουμε το τείχος», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό BFM ο κ. Xavier Huillard.
Οι δηλώσεις του επιχειρηματία ευθυγραμμίζονται πλήρως με όσα είχε διαμηνύσει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Marc Ayrault, ο οποίος είχε απευθύνει σχετική έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κατασκευαστικές εταιρείες.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η Vinci κατασκεύασε τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου…

Πάνω από 600 εταιρείες έχουν υποβάλει προσφορές για το τείχος στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ

Πάνω από 600 κατασκευαστικές εταιρείες έχουν υποβάλει προσφορές για να διεκδικήσουν το project του τείχους στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού.
Η υποβολή προσφορών προς την αμερικανική αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2017.
Το τείχος μήκους 3.200 χιλιομέτρων και συνολικού κόστους περίπου 40 δισ. δολαρίων (τα 4 δισ. αφορούν μόνο την κατασκευή) ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Donald Trump που έγιναν πραγματικότητα, μετά και το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου 2017.
Όπως ανέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας των συνόρων, η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων έληξε στις 10 Μαρτίου 2017, ενώ όσοι επιλέχθηκαν θα προχωρήσουν σε ένα δεύτερο στάδιο για την επιλογή των καλύτερων προτάσεων μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Η τελική επιλογή του ανάδοχου θα γίνει στα μέσα Απριλίου 2017.
Σημειώνεται ότι οι 139 εταιρείες βρίσκονται υπό ιδιοκτησία ισπανόφωνων μειονοτήτων, οι 127 διοικούνται από γυναίκες ενώ μία είναι μεξικανική!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης