Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurtulmus (Τουρκία): Το PKK θα βλάψει τους ευρωπαίους πολιτικούς στο μέλλον

Kurtulmus (Τουρκία): Το PKK θα βλάψει τους ευρωπαίους πολιτικούς στο μέλλον
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβη την επίσημη θέση της χώρας ότι δεν υπάρχουν "καλές τρομοκρατικές οργανώσεις"
Τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ευρωπαϊκές χώρες, αναφορικά με το PKK, έκρουσε σήμερα (22/3) ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtulmus, τονίζοντας ότι η κουρδική οργάνωση θα μπορούσε να βλάψει την Ευρώπη στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Kurtulmus, "οι ευρωπαίοι φίλοι μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν υφίσταται όρος καλή τρομοκρατική οργάνωση", αναφερόμενος στο γεγονός ότι αρκετέ χώρες της γηραιάς ηπείρου δεν αντιμετωπίζουν το PKK με τον ίδιο τρόπου που το αντιμετωπίζει η Άγκυρα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "το PKK μία μέρα θα βλάψει τους ευρωπαίους πολιτικούς, εάν συνεχίσουν να το στηρίζουν", ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δολοφονία του σουηδού πρωθυπουργού, Olof Palme, η οποία κατά τον ίδιο οφείλεται στην κουρδική οργάνωση.
"Ο Palme, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δημοκρατικούς και μετριοπαθείς πολιτικούς στην Ευρώπη, δολοφονήθηκε από το PKK", επεσήμανε ο τούρκος αντιπρόεδρος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι "πρόκειται για μία τρομοκρατική οργάνωση η οποία είναι τόσο σκληρή, ώστε να πραγματοποιεί δολοφονίες εναντίον ευρωπαίων πολιτικών".
Υπενθυμίζουμε ότι το PKK, το οποίο λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, από τον Ιούλιο του 2015 έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 1.200 πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας στη γειτονική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης