Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές καλούν τον κεντροδεξιό Fillon να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα

Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές καλούν τον κεντροδεξιό Fillon να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα
Η αδιάκοπη ροή των κατηγοριών προς τον κεντροδεξιό πολιτικό αποτρέπει οποιαδήποτε ήρεμη συζήτηση για το μέλλον της χώρας
Με τη λίστα των κατηγοριών πλέον εις βάρος του να μακραίνει συνεχώς, ο ένας μετά τον άλλον καλούν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Francois Fillon, να αποσυρθεί από την κούρσα των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου 2017.
Όπως αναφέρουν σήμερα 22 Μαρτίου και οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι εκπροσωπούνται στον εκλογικό αγώνα από τον κ. Benoit Hamon, η αδιάκοπη ροή των κατηγοριών προς τον κεντροδεξιό πολιτικό «δημιουργεί τεράστιο θόρυβο, ο οποίος αποτρέπει οποιαδήποτε ήρεμη συζήτηση για το μέλλον της χώρας».
Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας κατηγορήθηκε κι επίσημα πριν από δύο μήνες για κατάχρηση δημόσιων πόρων ύψους 900.000 ευρώ, καθώς είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του.
Βέβαια, ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και δεν αποσύρεται από υποψήφιος Πρόεδρος.
Πριν από λίγες ημέρες έγινε επίσης γνωστό ότι δέχθηκε πανάκριβα κουστούμια (13.000 ευρώ!) ως δώρο από έναν βαθύπλουτο επιχειρηματία, με τις Αρχές να ερευνούν την υπόθεση λόγω των υποψιών για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος.
Ωστόσο, η χαριστική (;) βολή για τον κ. Fillon ήρθε χθες, όταν η εφημερίδα Le Canard αποκάλυψε πως ο Ρεπουμπλικάνος είχε εξασφαλίσει ως αμοιβή το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να καταφέρει να κλείσει, για λογαριασμό ενός Λιβανέζου επιχειρηματία, μία συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Total Patrick Pouyane.
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Fouand Makhzoumi συναντήθηκε τελικά με τους κκ Putin και Pouyane στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της Αγίας Πετρούπολης, τον Ιούνιο του 2015.
Η συμβουλευτική εταιρεία του Fillon «2F» πληρώθηκε από την εταιρεία του Makhzoumi, Future Pipe Industries Group Ltd, που έχει έδρα το Ντουμπάι, για το έργο του πρώην πρωθυπουργού ως μεσάζοντα.

Κατρακυλά ο Fillon στις δημοσκοπήσεις μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Ακόμα περισσότερο περιορίστηκαν τα ποσοστά του Francois Fillon στις δημοσκοπήσεις μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.
Συγκεκριμένα, σε σημερινή δημοσκόπηση της Elabe, το ποσοστό του Fillon στον πρώτο γύρο έχει υποχωρήσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 17%, ενώ ο Emmanuel Macron έχει ενισχυθεί κατά μισή μονάδα στο 26%.
Κατά μισή μονάδα υποχώρησε και η Marine Le Pen φτάνοντας στο 24,5%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Macron θα νικήσει τη Le Pen στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών με διαφορά 28 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης