Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα βλέπει συμφωνία με τους δανειστές εντός του Απριλίου του 2017

Reuters: Η Ελλάδα βλέπει συμφωνία με τους δανειστές εντός του Απριλίου του 2017
To Reuters σχολιάζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της εντός του Απριλίου του 2017 ελπίζει η Ελλάδα, που πλέον εργάζεται για τη γεφύρωση των διαφορών στα εργασιακά, στο συνταξιοδοτικό και την ενέργεια, μεταδίδει το Reuters με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η ευθύνη για μια συμφωνία δεν εναπόκειται μόνο στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το Reuters, τρεις Έλληνες υπουργοί -μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας- βρίσκονται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση.
Η Αθήνα προσβλέπει σε μια «συνολική συμφωνία» με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει και τις προθέσεις των δανειστών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Επίσης θέλει μια συμφωνία για «τεχνικές μεταρρυθμίσεις» που θα καλύπτει τα εκκρεμή ζητήματα της ενέργειας πριν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και συμφωνήσει στα επίπεδα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης