Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η American Air επενδύει 200 εκατ. δολάρια για την αγορά μετοχών της China Southern Airlines

tags :
Η American Air επενδύει 200 εκατ. δολάρια για την αγορά μετοχών της China Southern Airlines
Η εμπορική αξία της China Southern Airlines αποτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια
H American Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την αγορά μετοχών του κινεζικού αερομεταφορέα China Southern Airlines, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Οι διαπραγματεύσεις αφορούν  στην επένδυση τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μετοχών της κινεζικής εταιρείας, που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, όπως αναφέρουν πηγές, προσκείμενες στις συζητήσεις, που διεξάγονται υπό απόλυτη μυστικότητα.
Η εμπορική αξία της China Southern Airlines αποτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εάν οι συζητήσεις τελεσφορήσουν ο αμερικανικός αερομεταφορέας θα έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει εκπρόσωπό του στο διοικητικό συμβούλιο της κινεζικής εταιρείας, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου,           
Εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.  
Η επενδυτική κίνηση αυτή της  American Airlines θα της επιτρέψει να ενδυναμώσει την παρουσία της στα αεροδρόμια της Ασίας και να καταστεί αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος των αιθέρων το 2024,.
Σημειώνεται ότι, μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην κινεζική εταιρεία έχει αποκτήσει και άλλη αμερικανική εταιρεία, η Delta Airlines το 2015.
Η Αmerican ταξιδεύει σε 350 προορισμούς σε 50 χώρες, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, την Καραϊβική, Νότια Αμερική και την Ευρώπη.
Έχει πτήσεις από μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.
Η China Southern - με στόλο 684 αεροσκαφών από τον Ιούνιο του 2016, η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ασία - πραγματοποιεί πτήσεις προς 208 προορισμούς σε 40 χώρες και έχει επεκταθεί σε διαδρομές προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης