Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγές ΕΕ: Οι Βρυξέλλες να προετοιμάζονται για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο, μετά το Brexit

tags :
Πηγές ΕΕ: Οι Βρυξέλλες να προετοιμάζονται για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο, μετά το Brexit
Ισπανοί αξιωματούχοι  προειδοποίησαν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 2017 σε συνάντηση διπλωματών στη Μαδρίτη για διακοπή των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο, λόγω των απαιτήσεων της Βρετανίας
Οι χώρες –μέλη της ΕΕ να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο, η Βρετανία να αποχωρήσει από την  Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.
Ισπανοί αξιωματούχοι  προειδοποίησαν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 2017 σε συνάντηση διπλωματών στη Μαδρίτη για διακοπή των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο, λόγω των απαιτήσεων της Βρετανίας.
Επίσης ο διαπραγματευτής της ΕΕ  Michel Barnier είπε σήμερα 22/3/2017, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη για μία πιθανή αποτυχία στις συνομιλίες.
Σύμφωνα με πηγές,ο Γάλλος διαπραγματευτής της ΕΕ εκτιμά, πως συντηρητικοί κύκλοι της Βρετανίας  θα επιχειρήσουν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις.
Το νομοσχέδιο για την  κάλυψη των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ θα μπορούσε να φτάσει σε κόστος τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό είναι ήδη ένα σημείο τριβής μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου, σύμφωνα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Christian Kern.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης