Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες και τις ελευθερίες τους πάση θυσία

Juncker: Οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες και τις ελευθερίες τους πάση θυσία
Δήλωση του προέδρου Juncker, ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Δήλωση σχετικά με την επέτειο ενός έτους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker. 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σχετικά:
«Έναν χρόνο μετά τις άνανδρες επιθέσεις της 22ας Μαρτίου 2016 που βύθισαν στο πένθος ολόκληρη την Ευρώπη, η ανάμνηση των θυμάτων μένει και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Με τεράστια θλίψη σκέπτομαι καθεμία από τις ζωές που χάθηκαν, όπως και τη ζωή της συναδέλφου μας Patricia Rizzo, την οδύνη όσων τραυματίστηκαν και τον πόνο των οικογενειών και των συγγενών τους.
Θα ήθελα να εκφράσω σε όλους την αμέριστη συμπαράστασή μου.
Οι απεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις χτύπησαν την ίδια την καρδιά της Ευρώπης, στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες, μια πόλη πολύγλωσση και πολυεθνική όπου μας αρέσει να συμβιώνουμε αρμονικά.
Αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη και ακατανόητη αυτή βία, οι κάτοικοι των Βρυξελλών και οι Βέλγοι, με την υποστήριξη όλων των λαών της Ευρώπης, επέλεξαν να αντισταθούν και να μην χάσουν την ελπίδα.
Σε τούτη την τρομερή δοκιμασία, οι Ευρωπαίοι επιβεβαίωσαν την ενότητά τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλειά τους και την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, και έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες και τις ελευθερίες μας πάση θυσία.
Γι’ αυτό απέτυχαν οι τρομοκράτες, διότι απαντήσαμε στο μίσος και στη βία με τη δέσμευσή μας να προασπίσουμε τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη μέσα στην πολυμορφία.
Πάνω σ’ αυτά τα ευγενή ιδανικά, χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων, πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας, το οφείλουμε σε κάθε ένα από τα θύματα των επιθέσεων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης