Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Συγγνώμη» για όσα είπε για τον ευρωπαϊκό Νότο ζητά ο Dijsselbloem – Δεν παραιτείται από πρόεδρος του Eurogroup

«Συγγνώμη» για όσα είπε για τον ευρωπαϊκό Νότο ζητά ο Dijsselbloem – Δεν παραιτείται από πρόεδρος του Eurogroup
Ο Ολλανδός μετανιώνει για τις δηλώσεις του και απολογείται «σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια», καθώς «πήρε το μάθημά του»
Δημόσια συγγνώμη για τα χθεσινά (21/3) του σχόλια περί σπατάλης των χρημάτων «σε αλκοόλ και γυναίκες» από χώρες του Νότου ζήτησε ο Jeroen Dijsselbloem, μετά το κύμα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε εναντίον του από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχος.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μετανιώνει για τις δηλώσεις του και απολογείται «σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι από τα σχόλια», καθώς «πήρε το μάθημά του».
Επίσης, όπως διαμήνυσε, δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμά του από πρόεδρος του Eurogroup, απορρίπτοντας έτσι τις αξιώσεις πολλών.
Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Dijsselbloem είχε πει πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ξόδευαν χρήματα σε «αλκοόλ και γυναίκες», προτού ξεσπάσει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα, νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει πως δε θα ζητήσει συγγνώμη, παρότι δέχτηκε πιέσεις να ανακαλέσει τα σχόλια, που φάνηκαν ως επίθεση στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Όπως είχε αναφέρει, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την άποψη ότι η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη σημαίνει πως όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες περί χρέους και ελλείμματος.
Ο κ. Dijsselbloem χαρακτηρίστηκε «προσβλητικός» και «χυδαίος» από ευρωβουλευτές για αυτή του τη δήλωση, ενώ έντονες αντιδράσεις εκφράστηκαν και από τα κόμματα στην Αθήνα.
Ο εκπρόσωπός του μάλιστα είχε υποστηρίξει πως οι δηλώσεις του Ολλανδού παρερμηνεύτηκαν, καθώς αφορούσαν όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης