Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά ερευνάται η ολλανδική τράπεζα ING

tags :
Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά ερευνάται η ολλανδική τράπεζα ING
Η τράπεζα αναγνώρισε, ότι «η συνολική χρηματο-οικονομική επίδραση [στην ING] της τρέχουσας και μελλοντικών δικαστικών διώξεων [για την ίδια υπόθεση, από πρόστιμα] θα μπορούσε να καταστεί ουσιαστική»
Έρευνα τέλεσης εγκληματικών πράξεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και διαφθοράς αντιμετωπίζει η ολλανδική τράπεζα ING από τις ολλανδικές αρχές, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτατα πρόστιμα εις βάρος της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ολλανδική ημερήσια εφημερίδα Het Financieele Dagblad σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, η έρευνα στην ING σχετίζεται μεταξύ άλλων με υπόθεση δωροδοκίας στο Ουζμπεκιστάν, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ολλανδική τράπεζα μέχρι στιγμής.
Η ING ανακοίνωσε μεν ότι τελεί υπό έρευνα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και διαφθοράς, όμως «έθαψε» τη σχετική είδηση στη σελίδα 232 των ετήσιων οικονομικών της καταστάσεων για το 2016.
Πάντως, σε αυτές, η τράπεζα αναγνώρισε, ότι «η συνολική χρηματο-οικονομική επίδραση [στην ING] της τρέχουσας και μελλοντικών δικαστικών διώξεων [για την ίδια υπόθεση, από πρόστιμα] θα μπορούσε να καταστεί ουσιαστική».
Προ πενταετίας, σε μια διαφορετική υπόθεση, οι αμερικανικές αρχές είχαν επιβάλλει στην ING πρόστιμο 619 εκατ. ευρώ λόγω παραβίασης επιβληθεισών εμπορικών κυρώσεων σε τρίτες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης