Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump εργαζόταν μυστικά για Ρώσο μεγιστάνα

tags :
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump εργαζόταν μυστικά για Ρώσο μεγιστάνα
O Manafort είχε προτείνει μια φιλόδοξη πολιτική στρατηγική για την υπονόμευση της αντιρωσικής αντιπολίτευσης σε όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες
Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump Paul Manafort, εργάστηκε κρυφά για έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο, προκριμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin πριν από δέκα χρόνια, όπως αποκαλύπτει το Associated Press. 
O Manafort είχε προτείνει μια φιλόδοξη πολιτική στρατηγική για την υπονόμευση της αντιρωσικής αντιπολίτευσης σε όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Trump και του Manafort, πως δεν εργάστηκε ποτέ για ρωσικά συμφέροντα.
Ο Manafort είχε προτείνει ένα εμπιστευτικό σχέδιο στρατηγικής από τον Ιούνιο του 2005 με το οποίο θα επηρέαζε την πολιτική, τις επιχειρηματικές συναλλαγές και την κάλυψη ειδήσεων μέσα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες προς όφελος της κυβέρνησης Putin, ακόμη και όταν οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας δεν ήταν καλές με πρόεδρο τον George W. Bush.
Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump ενημέρωσε για το σχέδιό του τον Ρώσο μεγιστάνα του αλουμινίου Oleg Deripaska, στενό σύμμαχο του Putin.
Τελικά υπέγραψε μαζί του ετήσια σύμβαση 10 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ξεκίνησε το 2006,έγγραφα γνώση των οποίων έχει το Associated Press.  
Manafort και Deripaska διατηρούσαν επιχειρηματική σχέση τουλάχιστον μέχρι το 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Έχω πλέον την πεποίθηση ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την κυβέρνηση Putin,» έγραψε το 2005 ο Manafort  σε σημείωμα του στον Deripaska.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης