Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η κυβέρνηση Trump κατανοεί καλύτερα τη σημασία της συμμαχίας μας

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η κυβέρνηση Trump κατανοεί καλύτερα τη σημασία της συμμαχίας μας
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικός εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την καλύτερη συνεργασία της Άγκυρας με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση σε σημαντικά ζητήματα
Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Trump κατανοεί καλύτερα της σημασία της φιλίας και της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα (23/3) ο υπουργός Εξωτερικών της δεύτερης, Mevlut Cavusoglu, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν αποτελεσματικότερα σε αρκετά σημαντικά ζητήματα.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu δήλωσε ότι η τωρινή αμερικανική κυβέρνηση καταλαβαίνει καλύτερα την Τουρκία σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει εγείρει για ακόμα μία φορά το ζήτημα της έκδοσης Gulen από τις αρχές των ΗΠΑ.
"Έχουμε προσκομίσει πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία, όχι μόνο για την έκδοση Gulen, αλλά και για να εξασφαλίσουμε ένα προσωρινό ένταλμα σύλληψής του μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cavusoglu.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα αποδειχθούν περισσότερο συνεργάσιμες ως προς το εν λόγω ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι "αναμένουμε την κυβέρνηση Trump να λάβει μέτρα για το εν λόγω θέμα".
Υπενθυμίζουμε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στις ΗΠΑ στα πλαίσια της συνάντησης των 68 χωρών που συνεργάζονται στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπου ο Donald Trump θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε Συρία και Ιράκ.
Επιπλέον, ο Cavusoglu αναφέρθηκε και στο ζήτημα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, όπου οι τούρκοι πολίτες θα ψηφίσουν υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων που θέλει να περάσει το κοινοβούλιο της χώρας.
"Ο τουρκικό λαός χρειάζεται αυτές τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίοιες αποτελούν εγγύηση για τη χώρα και στην εποχή μετά τον Erdogan, καθώς η κυβέρνηση θα είναι ισχυρότερη, θα υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη δημοκρατία", καταλήγει ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης