Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Πως η Le Pen σχεδιάζει να «χτυπήσει» τον Macron - Το μήνυμα πιθανής νίκη της

New York Times: Πως η Le Pen σχεδιάζει να «χτυπήσει» τον Macron - Το μήνυμα πιθανής νίκη της
Μια νίκη της Le Pen θα φανερώσει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν περάσει στην ενεργή εξέγερση
Δεδομένη θεωρεί το επιτελείο της Marine Le Pen την νίκη της στις γαλλικές εκλογές.
Όπως ανφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, εκτιμάται ότι η επικεφαλής του ακροδεξίου Εθνικού Μετώπου θα προκριθεί με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ στον δεύτερο γύρο, η ίδια θα επικεντρωθεί στον παρελθόν του Emmanuel Macron αλλά και στους στενούς δεσμούς του με τον απερχόμενο πρόεδρο Francois Hollande, ο οποίος έχει πολύ χαμηλά ποσοτά δημοτικότητας.
Η ομάδα της Le Pen ευελπιστεί ότι ο οικονομικός φιλελευθερισμός του Μacron θα ενθαρρύνει τους παραδοσιακούς αριστερούς ψηφοφόρους να στηρίξουν την ιδια και τις προτάσεις της για προστατευτισμό.
Στις υποσχθέσεις της Le Pen περιλαμβάνεται επίσης και η εκ νέου εκβιομηχάνιση ενώ θα ταχθεί κατά των παγκόσμιων εταιρειών όπως η ΙΚΕΑ, αναγκάζοντας τον κόσμο να αγοράζει τοπικά προϊόντα και να πληρώνουν περισσότερους φόρους εφόσον προσλάβουν εργαζόμενους που δεν κατάγονται από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με τον περιβάλλον της Le Pen, η ίδια θα επιτεθεί στον Macron από τα δεξιά, με το επιχείρημα ότι έχει μαλακή στάση απέναντι στην απειλή από το Ισλάμ.

Οι συνέπειες στην Ευρώπη

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βραχυπρόθεσμα μια νίκη του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλια θα ρίξει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βαθιά κρίση.
Πολιτικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων δεκαετιών, οι συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι στην Ένωση έχουν περάσει μέσα από δύο στάδια: από την ευρεία αποδοχή στη δεκαετία του 1960 και του '70 σε ένα ενστικτώδη σκεπτικισμό από τη δεκαετία του '80 και μετά.
Μια νίκη της Le Pen, ερχόμενη μετά το Brexit, θα υπογραμμίσει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον φτάσει σε μια τρίτη φάση: την ενεργή εξέγερση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης