Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπουν τη Google οι κολοσσοί, λόγω των διαφημίσεων σε εξτρεμιστικά βίντεο

Εγκαταλείπουν τη Google οι κολοσσοί, λόγω των διαφημίσεων σε εξτρεμιστικά βίντεο
Βέβαια, η πρώτη που «έσπασε» τη συνεργασία της με τη Google ήταν η βρετανική κυβέρνηση
Φαίνεται ότι, εκτός από το ηθικό, το οικονομικό κόστος για την Google από τις διαφημίσεις σε εξτρεμιστικά βίντεο θα είναι υψηλό, μέχρι η αμερικανική τεχνολογική να διαβεβαιώσει ότι το φαινόμενο θα εξαλειφθεί…
Αυτό διότι μία σειρά από κολοσσιαίες εταιρείες που προσέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως για διαφημίσεις, έχουν εγκαταλείψει πλέον τη Google…
Ενδεικτικά, η μακρά λίστα περιλαμβάνει τις Argos, Aviva, Havas Group, Mail, BBC, Hyundai Kia, Heinz, HSBC, ITV, L'Oreal, Lloyd's Bank, Marks & Spencer, McDonald's, RBS, Sainsbury's, Tesco, Guardian, Toyota, Transport for London, Volkswagen, AT&T, Beam Suntory, Enterprise, GSK, Johnson & Johnson και Verizon.
Βέβαια, η πρώτη που «έσπασε» τη συνεργασία της με τη Google ήταν η βρετανική κυβέρνηση.
Η υπόθεση έγινε ιδιαίτερα γνωστή την περασμένη Παρασκευή, όταν η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε τα ανώτατα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού να απολογηθούν σε σύσκεψη με το επιτελείο της πρωθυπουργού, για την εμφάνιση διαφημίσεων της Downing Street στα εξτρεμιστικά βίντεο.
Την υπόθεση με τις διαφημίσεις στα βίντεο του ιστότοπου YouTube που προωθούσαν το μίσος και τον ρατσισμό, είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Times».
Μάλιστα, ο επικεφαλής της Google για τη Γηραιά Ήπειρο ζήτησε δημόσια «συγγνώμη».
«Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους προσβλήθηκαν.
Η εταιρεία εργάζεται για να βελτιώσει το σύστημα τοποθέτησης της διαφήμισης.
Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Matt Brittin, ο No1 αξιωματούχος της Google για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης