Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο ο ακμάζων τουρισμός του Λονδίνου μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση

Σε κίνδυνο ο ακμάζων τουρισμός του Λονδίνου μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση
Η προσέλευση επισκεπτών είναι τέτοια, που καθιστά τη βρετανική πρωτεύουσα  μεταξύ των κορυφαίων τριών πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο
Σημαντικές επιπτώσεις στην ακμάζουσα τουριστική κίνηση της βρετανικής πρωτεύουσας θα μπορούσε να επιφέρει η τρομοκρατική επίθεση, που σημειώθηκε χθες 22/3/2017 στο Λονδίνο.  
Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερες του εαρινούς και θερινούς μήνες, κατά τους οποίους το Λονδίνο υποδέχεται έως και 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ειδικότερα στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.  
Μάλιστα η προσέλευση επισκεπτών είναι τέτοια, που καθιστά τη βρετανική πρωτεύουσα  μεταξύ των κορυφαίων τριών πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο.
Ο τουρισμός σε μια άλλη δημοφιλή πόλη, το Παρίσι, έχει πληγεί στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.
Ορισμένοι ταξιδιώτες αναμένουν τις εξελίξεις με τον φόβο της τρομοκρατίας, πριν κλείσουν εισιτήρια για το Λονδίνο ενώ άλλοι σκέπτονται να ακυρώσουν το ταξίδι τους ή να αποφύγουν τη βρετανική πρωτεύουσα συνολικά.       
«Νομίζω ότι θα δούμε μια προφανής και απολύτως λογική ακύρωση ταξιδιών στο Λονδίνο» δήλωσε στο CNN ο Olivier Jager, διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας ForwardKeys.
Πρόσθεσε δε ότι, η έρευνα των βρετανικών αρχών και ο χρόνος θα δείξουν, εάν η επίθεση αυτή ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός ή όχι, ενδεχόμενο που θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία.  
«Θα πρέπει να περιμένουμε μια-δυο μέρες για να δούμε, πως η επίθεση αυτή θα επηρεάσει τον τουρισμό της βρετανικής πρωτεύουσας», συνέχισε ο Jager, προσθέτοντας πως τους επισκέπτες τους απασχολεί περισσότερο τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί.
Οι τουριστικές δαπάνες στο Λονδίνο αυξήθηκαν ραγδαία  κατά 7% το 2016,  με το συνολικό ποσό για τα έσοδα της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας να αγγίζουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία  της Mastercard.
Η  τουριστική βιομηχανία επωφελήθηκε από μια απότομη πτώση της αξίας της λίρας μετά το δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016 και το Brexit.
Το γεγονός αυτό έκανε τις επισκέψεις πολύ φθηνότερες για τους ξένους επισκέπτες.
Αυτό έκανε τις επισκέψεις πολύ φθηνότερες για τους ξένους επισκέπτες.
Ο τουρισμός στηρίζει άμεσα περίπου 500.000 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό του Ηνωμένου Βασίλειου.

www.bankingnnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης