Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Η τρομοκρατία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή - Σε κρίση ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος

La Repubblica: Η τρομοκρατία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή - Σε κρίση ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος
Η επίθεση στο Westminster θα έχει σαφώς αισθητό αντίκτυπο σε πολιτικό επίπεδο
Η τρομοκρατία γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή είναι η προειδοποίηση, εν είδει συμπεράσματος, του Ιταλού διπλωμάτη, Roberto Toscano, με αφορμή την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.
Σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Toscano θέτει ένα καίριο ερώτημα στο αναγνωστικό κοινό: τι συμβαίνει στον σημερινό κόσμο και η τρομοκρατία αυξάνεται;
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος μας, που πάντα επιδίωκε να είναι παραγωγικός, δικτυωμένος, ανοιχτός και δυναμικός, βρίσκεται τώρα σε κρίση.
Η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης, που βασίζεται στην ανισότητα, τον αποκλεισμό και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Η δυσπιστία και η εχθρότητα εξαπλώνονται, δημιουργώντας ένα κλίμα μέσα στο οποίο η βία γίνεται ενδημική και η ειρηνική συνύπαρξη όλο και πιο δύσκολη, προσθέτει ο Ιταλός διπλωμάτης.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι η επίθεση στο Westminster θα έχει σαφώς αισθητό αντίκτυπο σε πολιτικό επίπεδο.
Πρωτίστως στις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία.
Η επίθεση θα σπείρει τον φόβο και θα λειτουργήσει προς όφελος όλων αυτών που στηρίζονται στον φόβο.
Στο μέτρο αυτό, ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής της και τα μέσα που χρησιμοποιεί, η τρομοκρατία γίνεται όλο και πιο ισχυρή και φαίνεται να λειτουργεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης