Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπος με «ανταρσία» Ρεπουμπλικανών βουλευτών για την κατάργηση του Obamacare ο Trump

Αντιμέτωπος με «ανταρσία» Ρεπουμπλικανών βουλευτών για την κατάργηση του Obamacare ο Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μιας ντροπιαστικής ήττας στην ψηφοφορία
Συνεχείς είναι οι διαπραγματεύσεις του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, προκειμένου να εξασφαλίσει  την απαιτούμενη υποστήριξη για την κατάργηση του νόμου, που σχετίζεται με την κοινωνική ασφάλιση, τον γνωστό Obamacare.
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μιας ντροπιαστικής ήττας στην ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αύριο 24/3/2017 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η μεταρρύθμιση του πρώην προέδρου Barack Obama στον τομέα της υγείας και της ασφαλιστικής κάλυψης, που παρουσιάστηκε ακριβώς πριν από επτά χρόνια, έχει μπει εξ αρχής στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έκτοτε το κόμμα υποσχόταν ότι θα καταργήσει τον νόμο μόλις αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ ένας Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
Οι αντιδράσεις προέρχονται από τους Δημοκρατικούς, που πάντως μειοψηφούν στη Βουλή αλλά πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Trump και με αρκετούς Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, μετριοπαθείς και υπερσυντηρητικούς.
Για τους μετριοπαθείς, η κατάργηση του Obamacare θα ήταν απαράδεκτη αν οδηγούσε σε αύξηση του κόστους περίθαλψης και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης για εκατομμύρια ανθρώπους – και αυτές θα ήταν οι συνέπειες από την εφαρμογή του νομοσχεδίου του Trump σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα αυτόν.
Για τους υπερσυντηρητικούς της αποκαλούμενης ομάδας Freedom Caucus, το νομοσχέδιο είναι ανεπαρκές διότι δεν αποδεσμεύει πλήρως το δημόσιο από μια αγορά που, όπως υποστηρίζουν, θα έπρεπε να είναι εντελώς ιδιωτική, χωρίς καμία παρέμβαση από το ομοσπονδιακό κράτος.

Παρέμβαση Obama


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε παρέμβασή του σήμερα 23/3/2017 προειδοποίησε τους βουλευτές για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει η μεταρρύθμιση αυτή για τους Αμερικανούς.
«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας», υπενθύμισε, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι ωφελήθηκαν από τον νόμο του.
«Η διαπίστωση είναι σαφής, ο νόμος μας κατέστησε την Αμερική ισχυρότερη», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης