Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η PwC και ο πρόεδρος της χρεοκοπημένης MF Global

tags :
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η PwC και ο πρόεδρος της χρεοκοπημένης MF Global
Η PwC κατηγορείτο για άκρως λανθασμένες στρατηγικές, σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά ομόλογα, κατά την περίοδο που ήταν σύμβουλος της χρηματιστηριακής εταιρείας
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν η PriceWaterhouseCoopers (PwC) και ο πρόεδρος της MF Global, Jon Corzine, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωγή 3 δισ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο δεύτερος.
Το ποσό του συμβιβασμού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Η PwC κατηγορείτο για άκρως λανθασμένες στρατηγικές, σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά ομόλογα, κατά την περίοδο που ήταν σύμβουλος της χρηματιστηριακής εταιρείας, οι οποίες και επιτάχυναν την χρεοκοπία της.
Για την ίδια υπόθεση η PwC πλήρωσε 65 εκατ. δολάρια το 2015 στους επενδυτές της MF Global, ενώ πέρυσι ήρθε επίσης σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη χρεοκοπημένη Taylor, Bean & Whittaker, η οποία αξίωνε 5,5 δισ. δολάρια.
Η MF Global χρεοκόπησε το 2011, όταν οι πελάτες άρχισαν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από το χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών της ομολόγων.
Μάλιστα, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει πάνω από 1 δισ. από τις καταθέσεις των πελατών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση...
Εν τέλει, πλήρωσε όλους τους πιστωτές της εκτός από αυτούς που είχαν αγοράσει ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης