Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Μόλις το 17% των Αμερικανών στηρίζει το προτεινόμενο πρόγραμμα Υγείας του Trump!

Έρευνα: Μόλις το 17% των Αμερικανών στηρίζει το προτεινόμενο πρόγραμμα Υγείας του Trump!
Μάλιστα, το 46% των Αμερικανών δηλώσει πως ίσως δεν ξαναψηφίσει τον ίδιο βουλευτή, αν αυτός ψηφίσει για αντικατάσταση του Obamacare...
Η δυσαρέσκεια των πολιτών για το νέο πρόγραμμα Υγείας που θα αντικαταστήσει το «Obamacare» (Affordable Care Act, ACA) αποτυπώνεται, εκτός από τις διαμαρτυρίες στους δρόμους των Η.Π.Α., και στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Quinnipiac, μόλις το 17% των ερωτηθέντων, μία απογοητευτική επίδοση για την κυβέρνηση του Donald Trump, εγκρίνει το νέο AHCA (American Health Care Act) των Ρεπουμπλικάνων!
Την ίδια στιγμή, το 56% τάσσεται σαφέστατα κατά του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, το 46% των Αμερικανών δηλώσει πως ίσως δεν ξαναψηφίσει τον ίδιο βουλευτή, αν αυτός ψηφίσει για αντικατάσταση του Obamacare, με το 19% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Το ένα έβδομο των ερωτηθέντων θα χάσει την ασφάλιση του αν εν τέλει εφαρμοστεί το AHCA…
Νωρίτερα σήμερα 23 Μαρτίου 2017, η προγραμματισμένη ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή για την κατάργηση του νόμου κοινωνικής ασφάλισης Obamacare, αναβλήθηκε, κυρίως λόγω των έντονων αντιδράσεων Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων στους Ρεπουμπλικανικό κόμμα απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το νομοσχέδιο.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία.
Οι σκληροπυρηνικοί του House Freedom Caucus απαίτησαν περισσότερες παραχωρήσεις για την κατάργηση διατάξεων του Obamacare, ενώ οι μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι εμπόδισαν αυτές τις επιθετικές αλλαγές.
Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Donald Trump, ο επικεφαλής των σκληροπυρηνικών Mark Meadows είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία επί του νομοσχεδίου.

Επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα μείνουν ανασφάλιστοι με το πρόγραμμα Υγείας των Ρεπουμπλικάνων

Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών θα χάσουν την κοινωνική τους ασφάλιση από την αντικατάσταση του «Obamacare» με το πρόγραμμα Υγείας που πρότειναν στις 7 Μαρτίου 2017 οι Ρεπουμπλικάνου του Donald Trump, σύμφωνα με όσα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2018, ο συνολικός αριθμός ανασφάλιστων στις Η.Π.Α. θα εκτοξευθεί στα 24 εκατομμύρια, ενώ το Γραφείο αυξάνει στα 34 εκατομμύρια την πρόβλεψή του μέχρι το 2026!
Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των ανασφάλιστων το 2026 να ανέλθει ακόμα και στα 52 εκατομμύρια, έναντι 28 εκατομμύρια που θα ήταν αν ίσχυε ακόμα το πρόγραμμα δημόσιας Υγείας «Obamacare», έμπνευσης του ίδιου του Barack Obama.
Ωστόσο, το Γραφείο αναγνωρίζει ότι το AHCA θα συρρικνώσει κατά 337 δισ. δολάρια το δημοσιονομικό έλλειμμα των Η.Π.Α. τα επόμενα 10 χρόνια.
Παρά τις όποιες αντιδράσεις, το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί και από τα δύο νομοθετικά σώματα των Η.Π.Α., την Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν και στα δύο ισχυρή πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης