Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 71 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 71 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο σύνθετος PMI
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω ενίσχυση διαδραμάτισε η σημαντική ανάπτυξη που καταγράφηκε σε Γερμανία και Γαλλία
Περαιτέρω ενίσχυση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (24/3) στοιχεία της Markit, αγγίζοντας μάλιστα τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες, έναντι 56 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2017, καθιστώντας την υψηλότερη τιμή του δείκτη από τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο μέσος όρος για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες.
Η δηγμιουργία νέων εργασιών και οι ανεκτέλεστες εργασίες αυξήθηκαν αμφότερες με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, με την ανάπτυξησ να αφορά όλους τους κλάδους των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών επιταχύνθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε οριακή υποχώρηση, παραμένοντας κοντά στα υψηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε τον περασμένο μήνα.
Η απασχόληση σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2007, με τις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά απέναντι στην αυξημένη ζήτηση.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία κατέγραψαν τη σημαντικότερη άνοδο, φτάνοντας αμφότερες στις υψηλότερες τιμές από τον Μάιο του 2011, ενώ παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες σημείωσαν επιβδάδυνση, παρέμειναν κοντά σε πολυετή υψηλά.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης