Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και με υπομονή

Kaplan (Fed): Η αύξηση των επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και με υπομονή
Ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve τόνισε ότι η εν λόγω κίνηση δεν πρόκεται να βάλει "φρένο" στη νομισματική πολιτική της τράπεζας
Την επιθυμία του για μία "σταδιακή και υπομονετική" προσέγγιση στην αύξηση επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, εξέφρασε ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan, τονίζοντας ωστόσο ότι η εν λόγω κίνηση δεν πρόκεται να βάλει "φρένο" στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.
Οι σχετικές δηλώσεις του Kaplan έρχοναι μετά από τους ισχυρισμούς αρκετών στελεχών της τράπεζας ότι αναμένεται να υπάρξουν δύο ακόμα αυξήσεις στα επιτόκια κατά το 2017, με τον πρόεδρο της San Francisco Fed, John Williams να κάνει λόγο μάλιστα ακόμα και για τέσσερις αυξήσεις συνολικά, εάν η βελτίωση της οικονομίας απαιτεί μία σχετική δράση.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Dallas Fed απέφυγε να αναφεθρεί σε συγκεκριμένο αριθμό αυξήσεων, τονίζοντας ότι επιθυμεί μία "σταδιακή" αύξηση, μετά από προσεκτική παρατήρηση της πορείας στην αμερικανική οικονομία.
"Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε περισσότερα χαρτιά πριν αξιολογήσουμε την οικονομία, ωστόσο η πρόοδος του πληθωρισμού και της απασχόλησης μας δίνει την ελευθερία για περισσότερη διευκόλυνση", υπογραμμίζει ο Kaplan.
Υπενθυμίζουμε ότι η μετροπαθής πολιτική που ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει η Fed, παρά τη δυναμική που εμφανίζει η αμερικανική οικονομία, έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών, οι οποίοι ανέμεναν περισσότερο επιθετικές κινήσεις από την τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης