Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella: Δεν θα επιτρέψουμε να μην συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης

Pittella: Δεν θα επιτρέψουμε να μην συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης
Ο κ. Pittella πρότεινε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην υπογράψει το τελικό κείμενο της Συνόδου, αν λείπει η κοινωνική ατζέντα 
Οι σοσιαλιστές ηγέτες στο Συμβούλιο της Ε.Ε. δεν θα επιτρέψουν να μην συμπεριληφθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τις συλλογές συμβάσεις, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο Gianni Pittella.
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι τα εργασιακά «πρέπει να είναι ο πυρήνας της Διακήρυξης».
Ο κ. Pittella πρότεινε μάλιστα στον επίσης Ιταλό Antonio Tajani, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να μην υπογράψει το τελικό κείμενο της Συνόδου, αν λείπει η κοινωνική ατζέντα και ο αντίστοιχος πυλώνας, οι πιο σημαντικές δεσμεύσεις της Διακήρυξης της Ρώμης.
Αναφορικά με την αυριανή Σύνοδο στην ιταλική πρωτεύουσα για την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα είναι μόνο μια γιορτή, αλλά μια πραγματική επανεκκίνηση, μια νέα αρχή για την Ευρώπη και να επιτευχθεί πλήρης ενότητα.
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Jeroen Dijsselbloem για τις νότιες χώρες της Ε.Ε., ο κ. Pittella σημείωσε πως ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μοιράζεται τα ίδια στερεότυπα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble και ανέφερε πως ήταν ο πρώτος ηγέτης, ο οποίος επέκρινε έντονα τις δηλώσεις αυτές και ζήτησε την παραίτησή του, αν και είναι επίσημα μέλος της πολιτικής του οικογένειας.
Τέλος, μιλώντας στο Euractiv, απαντώντας για το αν τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα μετακινούνται στα αριστερά, είπε:
«Εμείς διαλύσαμε το μεγάλο συνασπισμό, επειδή δεν ήμασταν σε θέση να καταλήξουμε σε μια συμβιβαστική λύση για τα κοινωνικά ζητήματα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE).
Δεν είμαι ο Schaeuble, ο οποίος είναι προσωποποίηση της αυστηρότητας και δεν νοιάζεται για τους φτωχούς πολίτες της Ε.Ε.
Το όραμα του για την οικονομία και την Ευρώπη είναι εντελώς ασύμβατο με τη σοσιαλιστική οικογένεια…
Με τις προοδευτικές δυνάμεις βρίσκω περισσότερες συγκλίσεις για τα θέματα αυτά, αλλά για την ιδεολογία μας, παραμένουμε αυτόνομοι.
Κάνω μια περιοδεία σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να διευρυνθεί η σοσιαλιστική συμμαχία και να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες προτεραιότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης