Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνική συνάντηση Putin με Le Pen στη Μόσχα - Τα μηνύματα που έστειλαν οι 2 ηγέτες

tags :
Ξαφνική συνάντηση Putin με Le Pen στη Μόσχα - Τα μηνύματα που έστειλαν οι 2 ηγέτες
Η συνάντηση Putin - Le Pen ήταν εκτός προγράμματος
Το μήνυμα ότι η Ρωσία εκτιμά τις σχέσεις της με τη Γαλλια και δεν επιτθυμεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος συναντήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα (24/3/2017) στο Κρεμλίνο με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen.
Η Μόσχα «αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τη Γαλλία» και προσπαθεί να διατηρήσει ίσες αποστάσεις τόσο με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και με εκείνους της αντιπολίτευσης, είπε ο Putin.
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η Marine Le Pen επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στη Δούμα περί συνεργασίας για την καταπολέμητης της τρομοκρατίας.
Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες στον τομέα αυτόν.
«Υποστηρίζω την ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία στο πλαίσιο αυτής της μακράς ιστορίας που συνδέει τις δύο χώρες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ταξίδι της Le Pen στη Μόσχα

Επισημαίνεται ότι η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δούμας, V. Volodin, ενώ αιφνιδιαστική ήταν η συνάντηση της με τον κ. Putin.
Η επίσκεψή της ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και προκάλεσε ερωτηματικά, ιδίως λόγω των κατηγοριών περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης