Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά +1,7% αυξήθηκαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Φεβρουάριο 2017

ΗΠΑ: Κατά +1,7% αυξήθηκαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Φεβρουάριο 2017
Το βασικό μέτρο των επιχειρηματικών επενδύσεων υποχώρησε κατά -0,1%, για πρώτη φορά κατά τους τελευταίους πέντε μήνες
Κατά +1,7% αυξήθηκαν οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (24/3) στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, ξεπερνώντας μάλιστα και τις σχετικές προβλέψεις των οικονομολόγων.
Μάλιστα, πρόκεται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο, μετά από την αύξηση +2,3% που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2017, αντανακλώντας την ανάκαμψη που έχει καταγράψει ο κλάδος από τα τέλη του περασμένου έτους.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι της MarketWatch ανέμεναν οι νέες παραγγελίες στα διαρκή αγαθά να ενισχυθούν κατά +1,6%.
Η άνοδος των κρατήσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των εμπορικών αεροσκαφών, με τις παραγγελίες να εκτοξεύονται σχεδόν κατά +48%, αντισταθμίζοντας την πτώση ύψους -1% στις παραγγελίες νέων αυτοκινήτων και φορτηγών.
Ωστόσο, το βασικό μέτρο των επιχειρηματικών επενδύσεων υποχώρησε κατά -0,1%, για πρώτη φορά κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις αποτελούν έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο καταγράφει περιορισμένη κινητικότητα από τα μέσα του 2009 μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης