Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η νέα ΕΕ των 27 πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών

Juncker: Η νέα ΕΕ των 27 πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών
«Πρέπει να διασφαλιστεί η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών»
Η νέα Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να αναδείξει την ελπίδα και την αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν αναπτύξει οι πολίτες της.
Το παραπάνω μήνυμα ενότητας του Jean Claude Juncker, του προέδρου της Κομισιόν, έρχεται με αφορμή την αυριανή (25/3) Σύνοδο της Ρώμης, για τον εορτασμό των 60 χρόνων από τον εορτασμό της ιδρυτής συνθήκης του μπλοκ.
Όπως σημειώνει σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, το μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον γύρω μας αναγκάζει την Ε.Ε. να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της για ένα ενωμένο μέλλον, στο οποίο όλοι οι πολίτες και όλα τα κράτη - μέλη θα αντιμετωπίζονται ισότιμα.
«Πρέπει να διασφαλιστεί η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών.
Για πάρα πολύ καιρό υπήρξε ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτό που οι άνθρωποι αναμένουν και σε αυτό που η Ευρώπη είναι σε θέση να παραδώσει.
Κανένα κράτος δε μπορεί να τα καταφέρει μόνο του», γράφει ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει το μπλοκ, χωρίς να αποκλείει τη μελλοντική στενή συνεργασία με το Λονδίνο, αν φυσικά η βρετανική κυβέρνηση αποδεχτεί τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ε.Ε.
«Για 60 χρόνια, η Ευρώπη πέτυχε το ακατόρθωτο: την παραμονή της στην αιώνια ευρωπαϊκή τραγωδία του πολέμου και της ειρήνης.
Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν είναι δεδομένη.
Η Ευρώπη πάντα ήταν και παραμένει μια επιλογή.
Και οι επιλογές που κάνουμε σήμερα, αύριο, σε δύο χρόνια από τώρα, θα πρέπει να καθοδηγούνται από μια πλήρη κατανόηση των συνεπειών τους, για τις επόμενες γενιές.
Επειδή θα πρέπει να μην κριθούμε για αυτό που κληρονομήσαμε, αλλά για ό, τι αφήνουμε πίσω», κλείνει ο κ. Juncker…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης