Τελευταία Νέα
Διεθνή

Publico: Ούτε ο Schaeuble δεν θα εκφραζόταν όπως ο Dijsselbloem για τον ευρωπαϊκό Νότο

Publico: Ούτε ο Schaeuble δεν θα εκφραζόταν όπως ο Dijsselbloem για τον ευρωπαϊκό Νότο
«Το σχόλιο του Dijsselbloem είναι τόσο λάθος, που οι απαιτήσεις για παραίτησή του ήταν αναπόφευκτες», σύμφωνα με το πορτογαλικό δίκτυο
Ούτε ο Wolfgang Schaeuble δε θα εκφραζόταν κατά αυτόν τον τρόπο για τον ευρωπαϊκό Νότο, αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα Publico, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, περί σπατάλης χρημάτων από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε «αλκοόλ και γυναίκες».
Όπως τονίζει το πορτογαλικό Μέσο, τα λόγια του Dijsselbloem ήταν λάθος σε τέτοιο βαθμό και από κάθε οπτική γωνία, που οι απαιτήσεις για παραίτησή του από το τιμόνι του Eurogroup ήταν αναπόφευκτες.
Άλλωστε, όπως σημειώνει η Publico, χειρότερο από το να ξοδεύεις χρήματα σε «γυναίκες και αλκοόλ» είναι να δίνεις συνεντεύξεις που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν αλάτι στην πληγή μεταξύ του «σκληρά εργαζόμενο Βορρά» και των «τεμπέληδων Νοτίων».
Πρόκειται για μια παλιά συζήτηση, που δεν οδηγεί πουθενά.
Και επιπλέον, προσθέτει το Publico, τα σχόλια του Dijsselbloem δε μπορούν να αποδοθούν σε μία προσπάθεια του Ολλανδού να κερδίσει τις εγχώριες εκλογές, καθώς αυτές διεξήχθησαν και το κόμμα του PvdA υπέστη μεγάλη ήττα.
Ως εκ τούτου, ακόμα και έτσι, το σχόλιο του DIjsselbloem είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγκό.
Ούτε ο Wolfgang Schaeuble δε θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την άστοχη γλώσσα των μπαρ, σε μια τόσο έντονα πολιτικά φορτισμένη Ευρώπη, καθιστά σαφές η Publico.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης