Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας δεν αντανακλώνται στις αγορές

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας δεν αντανακλώνται στις αγορές
«Οι μεταρρυθμίσεις, που σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση, ειδικότερα στο φορολογικό, δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως»
Οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας δεν αντανακλώνται πλήρως στις αγορές, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin.
Οι μεταρρυθμίσεις, που σχεδιάζει η αμερικανική κυβέρνηση, ειδικότερα στο φορολογικό, δεν έχουν αποτιμηθεί, όπως πρέπει, από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά, πρόσθεσε ο Mnuchin.
Υπάρχουν ακόμη περιθώρια για σημαντική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, που θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις αγορές», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.
Οι τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ και το δολάριο είχαν ενισχυθεί σημαντικά από την εκλογή του Trump τον Νοέμβριο του 2016 κυρίως εξαιτίας των προεκλογικών εξαγγελιών του Αμερικανού προέδρου για μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Μέρος των κερδών αυτών έχει χαθεί, μεταξύ άλλων και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος για την αντικατάσταση του νόμου για την υγειονομική περίθαλψη του γνωστού Obamacare.
Σύμφωνα με τον Mnuchin, η οικονομική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη 3 - 3,5%, ποσοστό που είναι αρκετά υψηλότερο από το 1,9% του τέταρτου τριμήνου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης