Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη αντίδραση της Γερμανίας απέναντι σε κατηγορίες για dumping χάλυβα στις ΗΠΑ

Έντονη αντίδραση της Γερμανίας απέναντι σε κατηγορίες για dumping χάλυβα στις ΗΠΑ
Η Γερμανία θεωρεί, ότι η εναλλακτική μεθοδολογία υπολογισμού dumping που ανακοινώθηκε στην προσωρινή έκθεση που συνέταξαν τον Νοέμβριο του 2016 οι ΗΠΑ, παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO)
Η Γερμανία κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τα συμπεράσματα ερεύνης που είχε παραγγείλει ο απελθών πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, σύμφωνα με την οποία ορισμένες χώρες της Ε.Ε. βρέθηκαν να επιδίδονται σε dumping χάλυβα στις ΗΠΑ, όπως ονομάζεται η «πολεμική» εμπορική πρακτική της μαζικής πώλησης προϊόντων κάτω του κόστους με στόχο την οικονομική καταστροφή των ανταγωνιστών.
Τέτοιες πρακτικές συνήθως αποδίδονται στην Κίνα, η οποία παράγει περίπου το ήμισυ του χάλυβα παγκοσμίως και έχει «πλημμυρίσει» τις αγορές διεθνώς με αντίστοιχα προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέβαλε στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα γερμανικών εταιρειών - όπως οι Dillinger Huette και Salzgitter - στις ΗΠΑ δασμούς 6,56%, ενώ στα προϊόντα εταιρειών από τέσσερις άλλες χώρες της Ε.Ε. οι εξισωτικοί δασμοί αντι-dumping ανέρχονται έως και σε 130,63%.
Η Γερμανία θεωρεί, ότι η εναλλακτική μεθοδολογία υπολογισμού dumping που ανακοινώθηκε στην προσωρινή έκθεση που συνέταξαν τον Νοέμβριο του 2016 οι ΗΠΑ, παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Sigmar Gabriel να ανησυχεί, ότι η τελική έκθεση που θα παρουσιαστεί σύντομα θα χρησιμοποιηθεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, για να προκαλέσει αναστάτωση στο διεθνές εμπόριο.
Μάλιστα, σε επιστολή του προς την Ευρωπαία επίτροπο Εμπορίου, Cecilia Malmstrom την κάλεσε να τηρήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στην αμερικανική πλευρά για το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης