Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Shell πουλάει γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Γκαμπόν, έναντι 587 εκατ. δολαρίων

H Shell πουλάει γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην Γκαμπόν, έναντι 587 εκατ. δολαρίων
Η Assala θα αναλάβει την αποπληρωμή χρέους της Shell για τα δικαιώματα ύψους 285 εκατ. δολαρίων 
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα (24/3), ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την αφρικανική Assala Energy Holdings για την πώληση του 100% των δικαιωμάτων της σε χερσαίες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Γκαμπόν, έναντι 587 εκατ. δολαρίων.
Οι 430 υπάλληλοι στις γεωτρήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αφρικανική εταιρεία.
Η Assala θα αναλάβει επίσης την αποπληρωμή χρέους της Shell για τα δικαιώματα ύψους 285 εκατ. δολαρίων και θα αναλάβει το κόστος πρόσθετων επενδύσεων ύψους έως 150 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με την απόδοση της παραγωγής και των τιμών των προϊόντων.
Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν πέντε εν λειτουργία πεδία υδρογονανθράκων, τέσσερα πεδία τα οποία δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη και το ποσοστό συμμετοχής της Shell στο σύστημα του χερσαίου αγωγού που μεταφέρει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στον τερματικό σταθμό Gamba Southern.
Υπενθυμίζεται, ότι η Shell έχει προγραμματίσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων με στόχο να βάλει στα ταμεία της 30 δισ. δολάρια, για να καλύψει τις απώλειες από την εξαγορά το 2015 της BG και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης