Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ είναι μεγάλες δυνάμεις - Κανένας λόγος εμπλοκής σε έναν Ψυχρό Πόλεμο

Le Pen: Τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ είναι μεγάλες δυνάμεις - Κανένας λόγος εμπλοκής σε έναν Ψυχρό Πόλεμο
Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εθνικές εκλογές της Γαλλίας, η Le Pen έκανε λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς
Τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ είναι μεγάλες δυνάμεις τόνισε η ακροδεξιά υποψήφια για τη γαλλική προεδρία, Marine Le Pen, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπλακεί η Γαλλία σε πρακτικές που θυμίζουν Ψυχρό Πόλεμο.
Ειδικότερα, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο δίκτυο Russia Today, η Le Pen υποστήριξε πως η Γαλλία δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί σε πρακτικές Ψυχρού Πολέμου, ενώ κατέστησε σαφές ότι, εφόσον εκλεγεί, θα προσπαθήσει να χτίσει ισορροπημένες σχέσεις και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ.
«Δε βλέπω κάποιον λόγο να συμμετάσχουμε σε έναν Ψυχρό Πόλεμο, οιασδήποτε μορφής.
Η Ρωσία, όπως και οι ΗΠΑ, είναι μια σπουδαία δύναμη.
Είναι πολύ σημαντικό για τη Γαλλία να χτίσει ισορροπημένες σχέσεις και με τις δύο χώρες.
Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό με τον Vladimir Putin και τον Donald Trump», είπε η Le Pen.
Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης και ενίσχυσης των εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την ανάγκη τόνωσης της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
«Πιστεύω ότι η Γαλλία δεν πρέπει να αυτοπεριορίζεται, όταν πρόκειται για βελτίωση των σχέσεών της με τη Ρωσία.
Βασικό βήμα είναι η άρση των κυρώσεων, που μας έχει αναγκάσει να επιβάλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εθνικές εκλογές της Γαλλίας, η Le Pen έκανε λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.
«Ακούω τον Hollande να το αναφέρει συνέχεια, όμως δεν έχω δει κάποια απόδειξη ότι συμβαίνει», σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως, «την ίδια ώρα διαπιστώνω ότι ο Hollande δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ, αν και έχει αποδειχθεί πως η CIA κατασκόπευε Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012».
Σύμφωνα με τη Le Pen πρόκειται για πολιτική δύο μέτρων και σταθμών και αυτό δημιουργεί το αίσθημα του αδίκου στον ρωσικό λαό, αλλά και σε πολλά έθνη παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης