Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 5% για το Bitcoin - «Έχασε» το ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων

«Βουτιά» άνω του 5% για το Bitcoin - «Έχασε» το ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων
Σημαντικό ρόλο ωστόσο παίζουν και οι συνεχόμενοι περιορισμοί των κινεζικών Εποπτικών Αρχών στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος
Σημαντική πτώση κατά 5,1% καταγράφει περί τις 20:50 το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, χάνοντας έτσι το ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων, βρισκόμενο στα 976,6 δολάρια.
Κυριότερη αιτία αποτελεί η γενικότερη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την αναβάθμιση του λογισμικού στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του Bitcoin, κάτι που θα επιτρέψει τις ακόμα πιο γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές.
Το τρέχον σύστημα συναλλαγών (τεχνολογίας blockchain) είναι πλέον παραφορτωμένο, με τους miners να πρέπει έχουν σε αναμονή προς έγκριση μεγάλους όγκους από το ψηφιακό νόμισμα.
Σημαντικό ρόλο ωστόσο στην συρρίκνωση της τιμής παίζουν και οι συνεχόμενοι περιορισμοί των κινεζικών Εποπτικών Αρχών στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) απέρριψε την πρόταση Διαπραγματεύσιμου Ειδικού Κεφαλαίου στο Bitcoin.
Μία από τις ιδιότητες του κρυπτο-νομίσματος είναι η χρησιμοποίησή του ως «καταφύγιο» σε καιρούς αβεβαιότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin ήταν το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση το 2016, καθώς έκλεισε στο +120%, ενώ ήταν ανάμεσα στα κορυφαία νομίσματα και τα προηγούμενα δύο χρόνια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης