Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο ιεροκήρυκας Gulen βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία

Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο ιεροκήρυκας Gulen βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει για την έκδοση του Fethullah Gulen την Ουάσινγκτον
Στην μη ύπαρξη αποδείξεων πως ο ιεροκήρυκας Fethullah Gulen βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία, κατέληξε η έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου,
Όπως αναφέρεται στο συμπέρασμα της έκθεσης, ορισμένα μέλη που πρόσκεινται στο κίνημα του αυτοεξόριστου (στην Πενσιλβάνια των Η.Π.Α.) Τούρκου ιμάμη, και όχι όλο το κίνημα, συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, στη γειτονική μας χώρα.
«Δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις και στοιχεία πως όλο το κίνημα του Gulen υποκίνησε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.
Αν και υπάρχουν πληροφορίες πως ορισμένα μέλη των γκιουλενιστών έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα, δεν συνάγεται από τη διασταύρωση των στοιχείων και των μαρτυριών πως όλο το κίνημα πυροδότησε και υποστήριξε την αποτυχημένη κίνηση του τουρκικού στρατού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα συνεχίζει να πιέζει για την έκδοση του Fethullah Gulen την Ουάσινγκτον, ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας όσοι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το κίνημα του ιμάμη διώκονται από τις Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης