Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Τεστ για τον Σεπτέμβριο 2017 οι εκλογές στο Σάαρλαντ της Γερμανίας;

Deutsche Welle: Τεστ για τον Σεπτέμβριο 2017 οι εκλογές στο Σάαρλαντ της Γερμανίας;
Η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσα κόμματα θα εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή...
Την Κυριακή 800.000 ψηφοφόροι του Σάαρλαντ αποφασίζουν για τη νέα βουλή του κρατιδίου, με την Deutsche Welle να διερωτάται αν θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η εντυπωσιακή ανοδική πορεία του SPD στις δημοσκοπήσεις…
Από το ΒΒC ως την ρωσική τηλεόραση, η παρουσία των διεθνών μέσων ενημέρωσης στο κρατίδιο του Σάαρλαντ αυτές τις ημέρες είναι παντού αισθητή.
Το ενδιαφέρον τους δεν αφορά όμως σχολικά θέματα, την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας ή τα ύδατα αποστράγγισης που προέρχονται από ανθρακωρυχεία.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί, και με εκλογικά αποτελέσματα, η δημοσκοπική άνοδος των σοσιαλδημοκρατών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις στο Σάαρλαντ η ψαλίδα που χώριζε SPD και CDU φαίνεται να έχει σχεδόν κλείσει.

Αβέβαιο ακόμη το ποιος θα νικήσει...

Η επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσα κόμματα θα εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή, εκτιμά το γερμανικό κανάλι, σημειώνοντας ότι στόχος πάντως του CDU είναι να αναδειχθεί ξανά πρώτο κόμμα και να συνεχίσει να κυβερνά με χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό.
Με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μοναδικός του εταίρος είναι το SPD. Αντιθέτως, αν πράγματι επιβεβαιωθεί η ανοδική τους τάση, τότε οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν αν θα κυβερνήσουν με τους Χριστιανοδημοκράτες ή με το κόμμα «Η Αριστερά».
Βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι, με ποιο συνασπισμό πετυχαίνουν το στόχο τους ο επόμενος πρωθυπουργός του κρατιδίου να είναι σοσιαλδημοκράτης.
Ανεξαρτήτως του μικρού μεγέθους του κρατιδίου του Σάαρλαντ, μισό χρόνο πριν από τις γερμανικές εκλογές, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οπωσδήποτε ένα πλήγμα για το κύρος της προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών Angela Merkel, καταλήγει η Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης