Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα αποτύχουν αν οι δύο πλευρές διατηρήσουν την σκληρή στάση

Barroso: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα αποτύχουν αν οι δύο πλευρές διατηρήσουν την σκληρή στάση
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οι δύο πλευρές είναι ότι πρέπει να εργαστούν εποικοδομητικά»
Αν Ε.Ε. και βρετανική κυβέρνηση διατηρήσουν τη στάση «ο νικητής τα παίρνει όλα», τότε οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso.
Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας εξέφρασε την άποψη ότι οι ακραίοι των δύο πλευρών επιθυμούν την πλήρη διακοπή των δεσμών του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Βρυξέλλες.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οι δύο πλευρές είναι ότι πρέπει να εργαστούν εποικοδομητικά, διότι, αν είτε το θέλουμε είτε όχι, η Βρετανία θα είναι μέρος της Ευρώπης.
Φυσικά και η Βρετανία δεν θα διατηρήσει τα προνόμια που θα έχουν τα υπόλοιπα μέλη, αυτό είναι σαφές.
Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μια εποικοδομητική συμφωνία που ελαχιστοποιεί τα αρνητικά σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2016 η Κομισιόν αποφάσισε πως ο κ. Barroso εν τέλει δεν παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του μπλοκ με το να δεχθεί να δουλέψει για ως σύμβουλος Brexit για την Goldman Sachs, η οποία, να σημειωθεί, πως έχει «δειχθεί» ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους για τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης