Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ με κυρώσεις σε 15 αμερικανικές εταιρείες

tags :
Associated Press: Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ με κυρώσεις σε 15 αμερικανικές εταιρείες
Είναι η απάντηση της Τεχεράνης στην κίνηση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε δεκάδες ιρανικές εταιρίες τον Φεβρουάριο 
Κλιμακώνεται ανησυχητικά η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν μετά και τις τελευταίες κατηγορίες της Ουάσιγκτον κατά της Τεχεράνης οτι ιρανικά πλοία παρενοχλούν αμερικανικά στον Περσικό κόλπο.
Μετά την άρνηση της Τεχεράνης στις αμερικανικές κατηγορίες, το Ιράν περνά στην αντεπίθεση και απειλεί να επιβάλει κυρώσεις σε 15 αμερικανικές εταιρίες, τις οποίες κατηγορεί ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ, την τρομοκρατία και την καταπίεση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, «αυτές οι εταιρίες θα αποκλειστούν από συμφωνίες με ιρανικές εταιρίες, ενώ όλοι οι νυν και πρώην διευθυντές τους δεν θα έχουν δικαίωμα να επισκεφτούν το Ιράν».
Η κίνηση της Τεχεράνης θεωρείται ότι είναι απάντηση στην κίνηση των ΗΠΑ, να επιβάλουν κυρώσεις σε δεκάδες ιρανικές εταιρίες τον Φεβρουάριο, μετά την διεξαγωγή μιας ιρανικής πυραυλικής δοκιμής.
Ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν τεθεί στο ιρανικό στόχαστρο συγκαταλέγονται οι Bent Tal, United Technologies Products, ITT Corporation, Raytheon, Re/Max Real Estate, Magnum Research Inc., Oshkosh Corporation, Kahr Arms και Elbit Systems.
Στο μεταξύ, πηγές της ιρανικής κυβέρνησης αναφέρουν οτι υπάρχει η σκέψη να περάσει νόμος βάση του οποίου ο αμερικανικός στρατός και η CIA θα θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μια κίνηση που θα συμβεί αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ περάσει νομοθεσία που χαρακτηρίζει την ιρανική Φρουρά της Επανάστασης ως τρομοκρατικό οργανισμό.
Η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς τους από το 1979, όταν ένοπλοι φοιτητές κατέλαβαν την αμερικανική πρεσβεία στην ιρανική πρωτεύουσα, κρατώντας ομήρους 52 αμερικανούς για 444 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης