Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Putin συνέλαβε τον άνθρωπο που φοβάται περισσότερο - Διαδήλωνε κατά της διαφθοράς

tags :
Reuters: Ο Putin συνέλαβε τον άνθρωπο που φοβάται περισσότερο - Διαδήλωνε κατά της διαφθοράς
Eκατοντάδες άτoμα που διαδήλωναν και προσπάθησαν να τον ελευθερώσουν από την αστυνομία
Τον πολιτικό αντίπαλο του ρώσου προέδρου Putin, Alexei Navalny συνέλαβε η ρωσική αστυνομία στο κέντρο της Μόσχας.
Ο Navalny λάμβανε μέρος σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/3) στη ρωσική πρωτεύουσα κατά της διαφθορά των πολιτικών καταγγέλλοντας τη διαφθορά που μαστίζει το Κρεμλίνο.
Ένα βανάκι της αστυνομίας σταμάτησε σε κεντρικό δρόμο και τον συνέλαβε μπροστά σε εκατοντάδες άτoμα που διαδήλωναν και προσπάθησαν να τον ελευθερώσουν από την αστυνομία.

Police officers detain anti-corruption campaigner and opposition figure Alexei Navalny during a rally in Moscow, Russia, March 26, 2017.  REUTERS/Maxim Shemetov

Ποιός είναι ο
 Alexei Navalny 

Είναι ρώσος δικηγόρος, πολιτικός και ακτιβιστής και σκληρός επικριτής του ρώσου προέδρου τον οποίο συχνά κατηγορεί για διαφθορά.
Οργανώνει συχνά μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρώσου προέδρου ενώ το 2012 η Wall Street journal τον χαρακτήρισε ως «τον άνθρωπο που φοβάται περισσότερο ο Putin».
Έχει αυτοχαρακτηριστεί εθνικό - δημοκράτης και ηγείται του Κόμματος της Προόδου το οποίο αντικατέστησε τη «Συνεργασία πολιτών».
Το 2013 μετείχε στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο της Μόσχας όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 27% των ψήφων, χάνοντας από τον εκλεκτό του Putin, Sergei Sobyanin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης