Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στήριξη από εννέα κεντροδεξιούς γερουσιαστές προς τον Macron εν όψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

Reuters: Στήριξη από εννέα κεντροδεξιούς γερουσιαστές προς τον Macron εν όψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας
Ο λόγος που στηρίζουν τον Macron είναι η φιλοευρωπαϊκή του στάση και ότι δεν μπαίνει στον διαχωρισμό δεξιάς - αριστεράς
Ο Emmanuel Macron που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει το προβάδισμα για να γίνει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, πήρε ώθηση την Κυριακή 26/3 και από εννέα κεντροδεξιούς, οι οποίοι σύμφωνα με το Reuters, αποφάσισαν να τον στηρίξουν.
Οι εννέα γερουσιαστές από την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα UDI - UC έγραψαν ένα κοινό editorial στην Dimanche du Journal για να πουν ότι στηρίζουν τον Macron, λόγω της φιλοευρωπαϊκής του στάσης και επειδή προχωράει πέρα από τον διαχωρισμό δεξιάς - αριστεράς.
"Η μέθοδος του Emmanuel Macron είναι η σωστή, προσπαθεί να ενώσει τους ανθρώπους και να ενεργοποιήσει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στον γαλλικό λαό και τους εκπροσώπους του" έγραψαν χαρακτηριστικά.
Ο Francois Fillon ήταν το φαβορί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, μέχρι που μία εβδομαδιαία εφημερίδα υποστήριξε στα τέλη Ιανουαρίου 2017 ότι πλήρωνε τη γυναίκα του (με δημόσιο χρήμα) για κοινοβουλευτική εργασία, την οποία, όμως, δεν έκανε.
Εκείνος αρνήθηκε ότι έκανε κάτι μεμπτό, αλλά πλέον βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με υποψήφιο πρόεδρο.
Ο Macron, ένας ανεξάρτητος κεντρώος, που δημιούργησε το δικό του κόμμα "En Marche" (Προχωράμε) το 2016, προηγείται στις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν ότι θα νικήσει τη Le Pen στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Αλλά ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων, αφήνει ακόμα μερικές αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα.
Το Σάββατο 25/3 oι συνεργάτες του Fillon σήκωσαν μία ομπρέλα για να τον προστατέψουν από τα αυγά που του έριχναν διαδηλωτές στη νοτιοδυτική Γαλλία, κι ενώ ο δεξιός υποψήφιος έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, πίσω από τον Macron και τη Le Pen με βάση τις δημοσκοπήσεις.
Η ομάδα UDI - UC στη γαλλική Γερουσία αποτελείται από το κόμμα UDI, φίλα προσκείμενο προς τους Ρεπουμπλικάνους του Fillon και άλλα κεντρώα κόμματα.
Από τους εννέα γερουσιαστές που έγραψαν το άρθρο υπέρ του Fillon, οι τρεις είναι μέλη του κόμματος και οι άλλοι έξι είναι μέλη του Modem του Francois Bayrou, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξει τον Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης