Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών έχει πέσει ο Fillon σύμφωνα με τους συνεργάτες του

Reuters: Θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών έχει πέσει ο Fillon σύμφωνα με τους συνεργάτες του
Για θεωρίες συνωμοσίας κάνουν λόγο οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του
Είναι πολύ πιθανό ο συντηρητικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Francois Fillon να έπεσε θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών κατά τη διάρκεια δικαστικής έρευνας, υποστήριξε ένας από τους συνεργάτες του την Κυριακή 26/3, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Fillon που ξεκίνησε ως φαβορί στην προεδρική κούρσα, αλλά έχει υποχωρήσει αισθητά μετά το οικονομικό σκάνδαλο που τον βαραίνει, κατηγόρησε τον Francois Hollande ως τον ενορχηστρωτή μίας σκευωρίας εναντίον του.
Σε σχόλια που θυμίζουν τις κατηγορίες του Donald Trump για τον Barack Obama, ο Fillon και η ομάδα του κάνουν τώρα λόγο και για υποκλοπές.
"Είναι πολύ πιθανό" ανέφερε ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του Eric Ciotti στο Europe 1 όταν ρωτήθηκε την Κυριακή 26/3 για όσα είχε υποστηρίξει το Σάββατο 25/3 ο Fillon ότι είχε πέσει θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών, προκειμένου να κατηγορηθεί για κακή χρήση δημόσιου χρήματος.
"Δεν θα ήταν παράνομο, αλλά θα επρόκειτο για άλλο ένα δημοκρατικό σκάνδαλο" σχολίασε ο Ciotti.
Τη στιγμή που έχουν εκτοξευτεί κι άλλες κατηγορίες από το στρατόπεδο του Fillon τελευταία, τα σχόλια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές προκάλεσαν κριτική.
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μία ενορχηστρωμένη επιχείρηση εδώ" υποστήριξε ο κεντρώος Francois Bayrou, που υποστηρίζει τον Macron.
"Θεωρίες συνωμοσίας, προσπαθούν να τραβήξουν κάποιον από το να ασχοληθεί με τις δικές του ευθύνες" συμπλήρωσε φωτογραφίζοντας τον Fillon.
Ο 63χρονος Fillon, που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός της Γαλλίας, έμοιαζε σίγουρο ότι θα κέρδιζε τις εκλογές, όταν πήρε το χρίσμα του κόμματός του τον Νοέμβριο του 2016.
Αλλά πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου 2017, μετά τις αποκαλύψεις που οδήγησαν και σε εισαγγελική έρευνα για το αν πλήρωσε τη γυναίκα και τα παιδιά του με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος για κοινοβουλευτική εργασία που μάλλον δεν έκαναν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης