Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Καταρρέουν οι συνομιλίες για κυβέρνηση συνεργασίας στη Β. Ιρλανδία - Ορατό το πολιτικό αδιέξοδο

Skynews: Καταρρέουν οι συνομιλίες για κυβέρνηση συνεργασίας στη Β. Ιρλανδία - Ορατό το πολιτικό αδιέξοδο
Δεν διαφαίνεται συμφωνία μέχρι αύριο Δευτέρα 27/3 στις 16:00 που λήγει η προθεσμία
Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνασπισμού στη Β. Ιρλανδία κατέρρευσαν, όπως γράφει το Skynews.
Ο πρόεδρος του Sinn Fein, Gerry Adams είπε ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κόμματα πριν τη λήξη της προθεσμίας τη Δευτέρα 27/3 στις 16:00.
Η κυβέρνηση συνεργασίας κατέρρευσε αρχικά τον Ιανουάριο του 2017, όταν ένα σχέδιο για την πράσινη ενέργεια αποδείχτηκε ότι θα κόστιζε στους φορολογούμενους πάνω από μισό δισ. στερλίνες.
Η ηγέτιδα των Ενωτικών Δημοκρατικών και πρώην πρωθυπουργός Arlene Foster έχει επικριθεί για τον ρόλο της στο εγχείρημα με την πράσινη ενέργεια.
Και το Sinn Fein έχει πει ότι δεν θα συγκυβερνήσει ξανά με τη Foster, αν δεν γίνει έρευνα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι συζητήσεις στο Μπέλφαστ ανάμεσα στα πέντε πρώτα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης γίνονται προεδρεύοντος του James Brokenshire.
Αλλά το Sinn Fein και η ηγέτιδά του στο Stormont, Michelle O' Neill είπε ότι το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων δεν θα προτείνει αναπληρωτή πρωθυπουργό τη Δευτέρα 27/3.
"Σήμερα θα φτάσουμε στο τέλος του δρόμου" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "η διαδικασία των συζητήσεων έκανε τον κύκλο της και το Sinn Fein δεν θα προτείνει κάποιον επικεφαλής για το εκτελεστικό γραφείο αύριο".
Τη Δευτέρα 27/3 λήγει η προθεσμία για να δοθεί το χρίσμα στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό στο Stormont. αλλιώς ο Brokenshire είναι υποχρεωμένος να παρέμβει.
Νέες εκλογές ή, ο ορισμός κυβέρνησης από το Westminster (κοινοβούλιο Αγγλίας) μπορεί να προκύψουν σε ένα εύλογο διάστημα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης