Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μετά την ενεργοποίηση του Βrexit, η Μay προχωράει και στην επαναφορά της κυριαρχίας του βρετανικού δικαίου

Reuters: Μετά την ενεργοποίηση του Βrexit, η Μay προχωράει και στην επαναφορά της κυριαρχίας του βρετανικού δικαίου
Την Πέμπτη 30/3 θα περάσει από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που θα αντικαταστήσει το ευρωπαϊκό με το βρετανικό δίκαιο
Η Theresa May θα καθορίσει το πώς η κυβέρνησή της θα αποκαταστήσει την κυριαρχία του βρετανικού δικαίου την Πέμπτη 30/3 δημοσιεύοντας μία επιστολή που θα βάλει τέλος στην υπεροχή των ευρωπαϊκών νομοθετών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μία μέρα μετά την επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για να αρχίσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Brexit, η κυβέρνηση May θα δημοσιοποιήσει ένα επίσημο πολιτικό έγγραφο που θα λέγεται "Το μεγάλο νομοσχέδιο της κατάργησης".
Tο νομοσχέδιο της κατάργησης θα αντικαταστήσει το ευρωπαϊκό δίκαιο με το βρετανικό δίκαιο, μία διαδικασία που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα διασφαλίσει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και το εμπόριο, αλλά που κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι θα είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται.
Μία κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι ιστορική για τη Βρετανία και την ιστορία της όταν την Τετάρτη 29 Μαρτίου η May θα κάνει επίκληση του άρθρου 50 για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
"Αλλά μία δυνατή και κυρίαρχη χώρα χρειάζεται να ελέγχει τους νόμους της και αυτό που έδειξε το δημοψήφισμα ήταν ότι η χώρα θέλει να καθορίζει τη μοίρα της" ανέφερε η πηγή.
Η δημοσίευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κατάργησης - ενός εγγράφου που θα θέσει τις προϋποθέσεις για μία μελλοντική νομοθεσία -  την Πέμπτη 30/3 είναι μία προσπάθεια από την πλευρά της May να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι και μετά το Brexit θα υπάρχει μία σταθερότητα.
Μερικές εταιρίες έχουν εκφράσει τους φόβους τους για το τι μπορεί να συμβεί τα δύο χρόνια που θα κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι ένα σκληρό Brexit μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην αγορά.
Ο David Livington, επικεφαλής της Κάτω Βουλής είπε ότι πολλή από την κοινοβουλευτική δουλειά θα περιλαμβάνει μικρές αλλαγές στη γλώσσα για να σχετίζεται με τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης