Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία οφείλουν να εντείνουν τις περικοπές τους

tags :
ΟΠΕΚ: Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία οφείλουν να εντείνουν τις περικοπές τους
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ αναφέρθηκε στη "μεγαλύτερη προσπάθεια" που πρέπει να καταβληθεί για να επωφεληθεί η αγορά
Κάλεσμα προς τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να μειώσουμε περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου απηύθυνε την Κυριακή (26/3) ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ, Issam Almarzooq, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν κάτι τέτοιο δε συμβεί, η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σε ύφεση.
Συγκεκριμένα, ο Almarzooq, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής του ΟΠΕΚ που επιβλέπει τη συμφωνία, υπογράμμισε ότι τα μέλη του Οργανισμού οφείλουν να λάβουν τη συμφωνία "περισσότερο σοβαρά", προκειμένου να επιτευχθεί η συνολική περικοπή των 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
"Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια", τόνισε ο Almarzooq, προσθέτοντας παράλληλα ότι "οφείλουμε να δούμε μία συμμόρφωση σε όλους τους τομείς, και εγγυόμαστε στον κόσμο ότι αυτό θα συμβεί".
Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι τιμές στο πετρέλαιο έχουν ενισχυθεί κατά +20%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, στην οποία συμμετέχουν και χώρες εκτός Οργανισμού, με κυριότερη εξ' αυτών τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο μαύρος χρυσός δέχεται σημαντικές πιέσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω της αμφοβολίας των επενδυτών ότι οι μειώσεις του Οργανισμού αρκούν για να εξισορροπήσει η αγορά, ιδιαίτερα λόγω της σημαντικής ανόδου στην αμερικανική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης