Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Πιθανό το ενδεχόμενο η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές να επεκταθεί

tags :
Novak (Ρωσία): Πιθανό το ενδεχόμενο η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές να επεκταθεί
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τον Οργανισμό, αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας
Το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου συζήτησε για ακόμα μία φορά σήμερα (27/3) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.
Συγκεκριμένα, ο Novak δήλωσε ότι το ενδεχόμενο επέκτασης συμφωνίας είναι πιθανό, με την εν λόγω επιλογή να τίθεται μετά τον Ιούνιο του 2017, όταν και η τρέχουσα συμφωνία θα λήξει.
Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ζήτημα, τονίζοντας ότι χρειάζεται αρχικά μία συνάντηση όλων των αρμόδιων υπουργών των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία προκειμένου να αποφασιστεί εάν η συμφωνία θα επεκταθεί.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τον Οργανισμό, αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί κατά 94% από τα μέλη του Οργανισμού.
Σε ότι αφορά την παραγωγή της Ρωσίας, ο Novak τόνισε ότι η Μόσχα θα φτάσει στο στόχο της συμφωνίας, που μεταφράζεται στα 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως, έως τα τέλη Απριλίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης