Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστρία βάζει μπρος τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία

Η Αυστρία βάζει μπρος τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία
Αυτό διαμήνυσε ο Wolfgang Sobotka, ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα 
Η Αυστρία, τηρώντας τις υποχρεώσεις της, θα προχωρήσει στην μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία, παρά τις διαφωνίες της με το σχετικό πρόγραμμα ανακατανομής προσφύγων και μεταναστών που έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015.
Αυτό διαμήνυσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Wolfgang Sobotka, ανάβοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι προς το παρόν, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν έχει δεχθεί κανένα.
Μετά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το φθινόπωρο του 2015, και λόγω του γεγονότος ότι στην Αυστρία ο αριθμός των αιτούντων άσυλο είχε ανέλθει σε σχεδόν 90.000, η προκάτοχος του κ. Sobotka είχε πετύχει στις Βρυξέλλες μία αναστολή της ισχύος του προγράμματος για τη Βιέννη, μέχρι τις 11 Μαρτίου 2017, που σημαίνει ότι τώρα υποχρεούται να προσχωρήσει στην εφαρμογή του.
Το ζήτημα είχε προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες μία αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται ο υπουργός Εσωτερικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρσκευή ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Hans Peter Doskocil, ζήταγε την εξαίρεση της χώρας από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης