Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απορρίπτει το αίτημα ΗΠΑ και ΕΕ για απελευθέρωση των διαδηλωτών

tags :
Ρωσία: Απορρίπτει το αίτημα ΗΠΑ και ΕΕ για απελευθέρωση των διαδηλωτών
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, χαρακτήρισε τις εν λόγω διαμαρτυρίες ως "προβοκάτσια"
Σε πλήρη απόρριψη των εκλήσεων από πλευράς ΗΠΑ και Ευρπωαϊκής Ένωσης για απελευθέρωση των διαδηλωτών που συνελήφθησαν χθες (26/3) προχώρησε σήμερα (27/3) το Κρεμλίνο, κατηγορώντας μάλιστα τους διοργανωτές ότι πλήρωσαν ορισμένους εφήβους για να παραστούν.
Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή (26/3) οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στο σύλληψη εκατοντάδων διαδηλωτών σε διάφορες πόλεις της χώρας, οι οποίοι είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτηρηθούν κατά της διαφθοράς και να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού, Dmitry Medvedev.
Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβησαν σε δηλώσεις για το περιστατικό, καλώντας τη χώρα να απελευθερώσει τους διαδηλωτές, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αντίθεσή του στο εν λόγω σενάριο.
"Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτά τα αιτήματα", δήλωσε ο Peskov, για να προσθέσει ότι το Κρεμλίνο δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που εκφράζουν τις απόψεις τους μέσω διαδηλώσεων αρκεί να βρίσκονται σε συμμόρφωση με τις αρχές της χώρας.
"Οι αρχές προβληματίζονται ότι οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να παραβιάσουν και πάλι τον νόμο κατά το μελλονικό διάστημα", τόνισε μεταξύ άλλων ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου.
"Δε μπορούμε να σεβόμαστε ανθρώπους που παραπλανούν σκόπιμα ανήλικους, καλώντας τους να λάβουν μέρος σε παράνομες ενέργειες, προσφέροντάς τους ορισμένες ανταμειβές", υπογράμμισε ο Peskov, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τις χθεσινές διαμαρτυρίες ως "προβοκάτσια".
Ο ίδιος δήλωσε ότι η αστυνομία έχει συγκεντρώσει ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιοι έφηβοι, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό κράτηση, δέχθηκαν χρηματικό ποσό προκειμένου να παραστούν στις διαμαρτυρίες.
Ωστόσο, διευκρίνησε ότι το Κρεμλίνο θα ακούσει και την πλευρά των ανθρώπων που έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις, προκειμένου να αφουγκραστεί και τη δική τους πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης