Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή με άνοδο άνω του 5% για το Bitcoin - «Κέρδισε» εκ νέου τα 1000 δολάρια

Επιστροφή με άνοδο άνω του 5% για το Bitcoin - «Κέρδισε» εκ νέου τα 1000 δολάρια
Η ανοδική πορεία για το ψηφιακό νόμισμα ξεκίνησε σήμερα όταν η Wall Street άνοιξε «στο κόκκινο»
Ως ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας μπορεί να χαρακτηριστεί το Bitcoin, καθώς, αν και ξεκίνησε με απώλειες, κατάφερε να ανακάμψει και να «κερδίσει» και πάλι το ψυχολογικό όριο των 1000 δολαρίων.
Η ανοδική πορεία για το ψηφιακό νόμισμα, το οποίο μέχρι τότε διαπραγματευόταν κοντά στα 900 δολάρια, ξεκίνησε σήμερα όταν η Wall Street άνοιξε «στο κόκκινο», λόγω της παταγώδους αποτυχίας του Donald Trump να αντικαταστήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης «Obamacare».
Μία από τις ιδιότητες του κρυπτο-νομίσματος είναι η χρησιμοποίησή του ως «καταφύγιο» σε καιρούς αβεβαιότητας (όπως ο χρυσός!), κάτι που το ωθεί, περί τις 22:40, στο +5,5% και τα 1018,3 δολάρια!
Βέβαια, η περασμένη εβδομάδα ήταν σίγουρα μία από τις χειρότερες για το Bitcoin, καθώς υποχώρησε από τα υψηλά των 1.300 δολαρίων.
Κυριότερη αιτία αποτέλεσε η γενικότερη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την αναβάθμιση του λογισμικού στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσής του, κάτι που θα επιτρέψει τις ακόμα πιο γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές.
Το τρέχον σύστημα συναλλαγών (τεχνολογίας blockchain) είναι πλέον παραφορτωμένο, με τους miners να πρέπει έχουν σε αναμονή προς έγκριση μεγάλους όγκους από το ψηφιακό νόμισμα.
Σημαντικό ρόλο ωστόσο στην συρρίκνωση της τιμής έπαιξαν και οι συνεχόμενοι περιορισμοί των κινεζικών Εποπτικών Αρχών στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) απέρριψε την πρόταση Διαπραγματεύσιμου Ειδικού Κεφαλαίου στο Bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης