Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXTM: Δύσκολη η εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών Trump – Δεν στηρίζουν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι

FXTM: Δύσκολη η εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών Trump – Δεν στηρίζουν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι
«Ετοιμαστείτε για απότομη προσγείωση, διόρθωση ακόμα και 10%»
Η πρόσφατη αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης ACA, ή «Obamacare» όπως είναι ευρύτερα γνωστό, γεμίζει με αμφιβολίες όσους ελπίζουν σε αλλαγή της φορολογικής πολιτικής από τον Donald Trump, η οποία και οδήγησε το «ράλι» της Wall Street από την 8η Νοεμβρίου 2016.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της FXTM (Forex Time), Hussein Sayed, «είναι πλέον εμφανές πως η φορολογική μεταρρύθμιση και η δημοσιονομική τόνωση δε θα επιτευχθούν εύκολα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι δε θα στηρίξουν μεγάλα ελλείμματα (στον προϋπολογισμό)».
«Αν πιστεύετε ότι ο "μήνας του μέλιτος με τον Trump" τέλειωσε και η εμπειρία της περασμένης εβδομάδας (σσ: πτώση στη Wall Street) είναι απλά ένας οδηγός για το τι να περιμένουμε την επόμενη, τότε σας λέω ότι οι αγορές θα οδηγηθούν σε sell-off.
Ετοιμαστείτε για απότομη προσγείωση, διόρθωση ακόμα και 10%», προειδοποιεί ο κ. Sayed.
Η φορολογική ατζέντα (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περικοπή του φορολογικού συντελεστή από το 35% στο 15% - 20%), η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες και η δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 δισ. δολαρίων του Ρεπουμπλικάνου, θα εφαρμοστούν όχι πριν από τις αρχές του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης